Uroda

Poznaj prawdę o właściwościach oleju rycynowego

  • Author: 
  • Możliwość komentowania Poznaj prawdę o właściwościach oleju rycynowego została wyłączona
  • Uroda

Jamajski olejek rycynowy – co to właściwie jest a także czym się różni od standardowego olejku rycynowego, jaki kupimy w każdej aptece? Czy jego parametry są na tyle lepsze, iż warto właśnie w niego lokować?

Olej rycynowy ma bardzo dużo zastosowań w kosmetyce. Przede wszystkim wykorzystywany jest do wzmacniania ja również pielęgnacji włosów. Prócz tego często jest też wykorzystywany między innymi do twarzy oraz rzęs.

Co w takim przypadku odznacza czarny olejek rycynowy oraz z jakiej przyczyny wybrać olejek Tropic Isle Living?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego olejku rycynowego przemawia technika jego wytwarzania. Jest on mniej groźny dla skóry jak również nie zapycha porów, co ma potęzne znaczenie przy pielęgnacji włosów oraz twarzy. Po drugie jest to wyrób w 100 procentach organiczny. Po trzecie można go używać do każdego typu włosów.

W jaki sposób stosować czarny olej rycynowy na włosy?

W szczególności trzeba pamiętać o systematyczności bowiem bez tego możemy nie wypracować planowanych efektów lub będziemy potrzebowali na to dużo więcej czasu. W necie można przeczytać dużo propozycji uzytkowania tego typu preparatów. Naszym zdaniem najlepsze jest stosowanie jamajskiego oleju rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu trzeba precyzyjnie usunąć substancję. Olej powino się nałożyć zarówno na skórę głowy, jak i na same włosy.

Olej rycynowy na rzęsy i brwi

Olejek ten doskonale sprawdza się także w przypadku brwi i rzęs. W wypadku rzęs powinno się uważać żeby preparat nie dostał się do oczu! Na rzęsy olej najlepiej nakładać czyściutką szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, aby po dwóch-trzech tygodniach zauważyć zadowalające efekty. Jeśli chodzi o brwi to częstość użykowania jest podobna. najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i później dokładnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. Rano zlikwidować.